sådan faldt brikkerne på plads

Flere har spurgt mig hvordan min MS startede og hvilke symptomer jeg havde inden diagnosen blev stillet

Sclerose er en besværlig sygdom forstået derhen at den er meget individuel, kan være diffus og så er den kronisk…
Jeg har haft sclerose i mange år men det blev første diagnosticeret for 5 år siden og efter den diagnose er der flere ting som jeg kan henfører til min MS. fx trætheden.
Anyways..
Til min datters afdansningsbal i Brøndby Hallen fik jeg det dårligt og venstre side af mit ansigt begyndte at hænge.
Jeg tænkte at det bare var fordi jeg var træt eller havde en virus i kroppen, så det var først næste dag, da det ikke var gået væk, at jeg kontaktede lægevagten.
Med mistanke om blodprop eller hjerneblødning blev jeg indlagt og undersøgelseserne begyndte. De undersøgelse som tre måneder senere mundede ud i diagnosen dissimeret sclerose.
Det var dét som fik mig til at søge læge og dermed fik jeg en diagnose. En diagnose, som jeg var og er ked af at have, men det har også opklaret en række ting. For som sagt havde jeg MS lang tid før jeg fik en diagnose…
Jeg syntes,  at tre måneder var lang tid men efterfølgende har jeg fundet ud af at at det er det ikke…
En måned diagnosen efter fik jeg et nyt attak, som ramte mit talecenter og i de efterfølgende måneder hørte min familie ikke meget til mig…jeg havde svært ved at få formuleret ordene og tankerne, som var i mit hovedet. Det attak har jeg stadig efterveer efter – når jeg bliver træt eller der har været meget jeg har skulle forholde mig til, kan det knibe med lige at finde og sige det ord jeg tænker. Jeg er blevet bedre til så at finde et andet ord eller skjule problemet – men det er SINDSSYGT irriterende. Cést la vie.
 
PS: Indledningsvis kalde jeg MS for “en besværlig sygdom”. Det er en underdrivelse og min måde at lade være med at male fanden på væggen. Den er modbydelig, invaliderende og livsforkortene.

Leave a Reply