Jeg er naiv og elsker det

At være naiv har mange glæder – men kan osse gøre pisseondt og være dødbesværligt

At være naiv er et negativt ladet ord men jeg er glad for min naivitet
At være naiv eller udvise naivitet kan defineres på mange måder er jeg sikker på. Nederst finder du en definition fra ordbogen og en definition på “kynisme” som jeg opfatter som værende modpolen.
Folk, der er naive og tror på det bedst i andre er desværre ofte dem, som bliver udnyttet og snydt. Enten helt bevidst men jeg tror desværre også at mange bliver det helt ubevidst. Nogle mennesker har meget fine fornemmelser for hvem, de kan tryne og udnytte og gør det måske per refleks…sådan helt ubevidst.
Dette er min naivitet:

  • at tro på at noget kan ændres, at noget kan lykkes – at jeg og du kan ændre noget, at jeg og du kan lykkes. At det nytter noget og har betydning. At tro på at imorgen bliver bedre end idag. At du er en ærlig og oprigtig person, at du ikke bevist vil såre mig eller svigte mig, At du vil mig og andre det bedste og ikke kun meler din egen kage.

Min afdøde far var ekspert i at se “hullene i osten”, at se fejlen i alle planer og det helt umulige i alle ideer. Alt blev sådan set skudt ned med millimeter præcision og tysk effektivitet af en skarp hjerne med ordet i sin magt. Total kynisme og desillusion.

Så vil jeg ikke være. Sådan vil jeg ikke have det. Sådan vil jeg ikke leve.

Når jeg har valgt det har jeg også måtte indstille mig på at det kan give nogle hug, være smertefuldt og at man bliver skuffet.
Cést la vie. Cést la guerre.

Naivitet:

mangel på kløgt, omtanke eller erfaring; naiv tankegang eller indstilling
SYNONYM: blåøjethed

Kynisk:

som udviser eller er præget af foragt for den menneskelige natur og ligegyldighed over for andres ulykke
SYNONYMER: følelseskold   rå   hensynsløs

For nu længe siden lavede jeg en blog – Mindre kyinsme. Mere naivitet, Tak – og det mener jeg stadig…

Leave a Reply