Networking er blevet en disciplin

Networking er blevet en disciplin. Nogle bruger deres netværk meget intenst og nogle gange synes jeg, det er for meget.

Der har altid været netværk. Medici i Firenze var i høj grad bygget på netværk. mange loger ligeså og det har vel altid været sådan “jeg kender X, så hende ringer jeg lige til” – det er en udbredt måde fx at få en lejlighed på…
Men (og her kom så det “men” du har ventet på) jeg synes også det kan bliver for kalkuleret og der er vel en grænse for hvad man kan bede om hos hvem ?
Jeg har truffet en person een gang – hvorefter man jo bliver venner på Facebook…(allerede der er den gal). Vedkommende har gang i et projekt, som koster penge og derfor fik jeg en personlig besked på Facebook:

“Hej Henrik,
Jeg skriver til dig fordi jeg har brug for din hjælp. Som du måske ved, har jeg været i gang med at lave et …projekt som sætter fokus på den smukke og naturlige side af …. Jeg skal åbne den internationale ….konference som finder sted i ….. I den anledning ønsker jeg at udgive billederne i bog version og dermed brug for din hjælp! Bogen bliver spækket op med 50 flotte billeder af ….., samt en tilhørende historie til hver enkelte billed. Jeg har valgt at crowdfunde mit projekt! Når man crowdfunder et projekt, er det rigtig vigtigt at få opbakning via venner og bekendte, så jeg vil sætte en stor pris på din støtte. Der er flere valgmuligheder, du kan støtte alt mellem 5 – 25 – 85 eller 100$ Ved 85 og 100$ forudbestiller du bogen, som vil forhåbentlig komme til tryk og blive leveret til dig til Maj! STORT tak hvis du allerede har delt eller liket min crowdfunding link, men dette giver desværre ikke penge i kassen, så en 5$ i puljen vil gøre en stor forskelle i sidste ende. Jeg håber, at du gider at bruge 2 minutter på linket og gør en forskelle! Varmeste hilsner, ….”

Det hedder vist at man bruger sit netværk til det yderste ! – og jeg bryder mig ikke om det. Vi kender jo ikke hinanden !
Jeg synes det er helt fint at skrive på sin egen væg, oprette en Facebookside, oprette en hjemmeside, skrive i forskellige relevante fora men jeg bryder mig ikke om den direkte approach. Gælder dørsalgs loven her ?
Jeg ved det: jeg er en gammel prut, der er præget af sin katolske skolegang…