New Age musik ? – det lyder sgu lidt kedeligt

Genren New Age musik har jeg altid haft det stramt med – men der er en undtagelse !

Ofte synes jeg New Age musik er lidt klimpen og så er den irriterende ting at den skal have mig i en bestemt stemning eller give mig bestemte følelser eller billeder.. Jeg synes, det bliver stoppet ned i halsen på mig, Jeg synes den ofte skal pådutte mig en og når jeg så ikke føler det “rigtig” er det jo mig den er gal med.

Og så er der store imposante klangflader og vi flyder alle sorgløst i perfekt harmoni med strømmen. Nej, det er ikke lige noget for mig..

Men der er, naturligvis, undtagelser og det er Klaus Schønning, som tilbage i 1987 lavede LPén “Arctic Light“, Den hørte jeg meget der i slutfirserne og var til koncerten på plænen i Tivoli.

New Age og koncert på Plænen i Tivoli ? Der er noget som ikke rigtig rimer – men det er lige netop derfor jeg kan lide musikken.

Der er mange instrumenter i spil og så er der en rytmesektion, som ofte er spændende. Og så må vi bestemt ikke glemme det flotte guitarspil ! Så det er ikke kun store Hollywood klangflader men variereret musik (synes jeg)

Jeg har ikke forstand på musik men jeg kan høre, at der bliver varieret over et tema eller temaer, som fletter sig smukt ind i hinanden.

Ovenfor kan du høre nummeret “Arctic Spring”, som er et af mine favorit numre på  LPén men du kan lytte til den alle på Schønnings hjemmeside. “Dark Side of the Earth” er også god !

Det er også værd at nævne at Schønning spiller med i gruppen “The North” – jeg kender ikke meget til men høre noget inspiration fra Pink Floyd. Jeg kan tage fejl men hør selv:

Der er guitar som i de gode gamle dage. Og en blanding af rock og New Age (synes jeg) men en masse godt håndværk.

Leave a Reply