nu handler det jo ikke kun om mig….

Det er en god ide at tænke på en gang imellem. Det er så nemt at blive omslugt og optaget af sig selv. Alt for nemt.

Det er også vigtigt med sclerose at man lytter til sig selv og sin krop. Har jeg egentlig lyst til at være sammen med de mennesker ? Har jeg egentlig lyst til at gå i biografen med X ? Er jeg træt og skulle gå hjem nu ? Så på den ene side må man / skal man være lidt optaget af sig selv, men som med alt andet handler det om at finde en balance. Kender jeg den altid ? Nej.

Og nu kommer dette indlæg til at handle om min datter: Katrine.

Udover at hun er min ældste datter, pragtfuld, vidunderlig og til tider p….irriterende 🙂 har hun også en kronisk sygdom: fibromyalgi. Også en sygdom som jeg kendte intet til. Overhovedet.

Da hun fik diagnosen for et par siden blev jeg enormt ked af det. Jeg havde jo fået min i en “høj alder”, havde levet, gjort karrierer etc. Og fået tegnet forsikringer og pensioner. Det havde Katrine ikke som 16 årig – og nu får hun det heller aldrig. Jeg syntes, og det gør jeg stadigvæk, at skulle hun have en kronisk sygdom ville det være rimeligt hvis hun var lidt ældre. Som 90-95 år…

Familien er medlem af Dansk Fibromyalgi-Foreningen. Fruen og datteren stillede op til et interview i deres medlemsblad.

Katrine er nu 20 år og igang med en uddannelse og står overfor mange valg.

Alt er en kraftpræstation da Katrine konstant har ondt, hukommelse- og koncentrationsbesvær og næsten altid fryser i DK.

Katrine var den første i min familie nogensinde, som blev student. Og jeg er mega stolt. Og glad på hendes vegne.

c’est la vie. c’est la guerre.

Leave a Reply