Måske vi skal starte omstillingen nu og med det vi har og kan ?

Den grønne omstilling – det store dyr – men store dyr spises bedst i små bidder

I de sidste år har der været talt meget om grøn omstililing- Vi skal leve grønnere – dvs spise mere frugt og grønt, strømmen skal komme fx fra vindmøller og vi skal køre i el-biler. Den er jeg med på men tænker at det skridt der kan tages her og nu men vi venter på ny teknologi er – tadaa – at bruge mindre….

Med de stigende elpriser er der kommet fokus på vores elforbrug og og med den øgende fokus er forbruget faldet med 10 % (kilde: klimamonitor.dk)- Det var vel egentlig noget vi skulle have gjort uanset om strømmen koster 1 kr eller 6 kroner ?

Men det bedste for klimaet og vore pengepung er det vi ikke forbruger.

Den globale bygningsmasse tegner sig for en betydelig del af verdens endelige energiforbrug. 80 % af den energi, der bruges i bygninger, kan tilskrives opvarmning og køling, som stadig hovedsageligt er baseret på fossile brændsler. Ved blot at optimere varme-, ventilations- og airconditionsystemer kan vi sikre en gennemsnitlig energibesparelse på 30 % med en tilbagebetalingstid på blot to til fire år.

Kilde. Danfoss

Bevares, det er Danfoss som skriver dette og de har en kommercielt interesse og de tror måske at alle i Eorupa har termostater på deres radiatorer. ? Tro om igen

Den grønne omstilling handler langtfra kun om at finde nye energikilder. Det er mindst lige så vigtigt, at alle bliver langt bedre til at bruge den energi, vi allerede producerer mere effektivt.

Kilde: Rossen i Politikken

I et Limbo

Sidste valg blev kaldt et klimavalg og naturlivis er der sket noget i dire tre år. Klimalov og energiøer men nok ikke så meget som folk havde forventet. I hvertfald meget mindre end jeg havde forventet for der blev talt med stor patos og “og det vigtigste emne i vore generation”

Pt. er der kommet forslag om en flyskat på 13 kr og en CO2 afgift på 2 kr på oksekød og den siddende regering vil ikke have at afgiften skal føre til øget pris for forbrugerne. Jeg troede det var meningen med en afgift – at den skulle virke adfærdsregulerende. Måske er vi lidt bange for at sige lige ud at det kommer til at koste ? Og at vi skal forbruge mindre og andeledes ? Der skal nok komme teknologier der kan hjælpe endnu mere men lad os starte med det simle og velkendt for hurtigt at komme igang. Jeg tror ikke på et quick fix og det komme til at koste og det komme sikkert til at gøre mest ondt på middelklasse – de fattige forbruger allerde meget lidt og de rige…nå, ja, 13 kr i flyafgift forhindre sikkert ingen i at tage på weekend tur til New York eller Dubai

Leave a Reply