PASSION

kan bestilles hos ms@biogenidec.com
“Passion” er titlen på mit bogprojekt som jeg nu kan fortælle mere om.

Da jeg fik diagnosen for nogle få siden vidste jeg ikke meget om MS. Kun at man kom til at sidde i kørestole….en ophold på Montebello, hvor jeg mødte andre med samme sygdom lærte mig bla, at det behøver ikke at indebærer kørestol og at man faktisk kunne have et rigtigt godt liv med sklerose og på trods af sklerose

.
Jeg søgte information om sklerose men forsøgte at undgå nettet. Der står en bunke sludder ude på det der net…:-) I stedet rekvirerede jeg nogle informationshæfter. Men alle bar, synes jeg, præg af at det var en journalist, der havde skrevet indholdet og det gav mig ikke det jeg søgte.

Man kan læse meget om sygdommen, om mulige sygdomsforløb men ikke så meget om drømmene og håbene som den enkelte har. Om den glæde og passion man stadig har for livet, for sin familie og venner eller for fx en hobby.

Da min interesse for fotografi også blomstrede fik jeg ideen til at bog som havde arbejdstitlen “MS om MS af MSér” hvor tanken var at der skulle være et fotografi af deltagerne, som skulle have MS og som selv skulle lave en kort tekst. En tekst, der skulle være uredigeret og fri dog gerne inden for den ramme at det gerne måtte handle om deres tanker, drømme og passion således at det kunne læses af nydiagnosticerede og videregive en følelse af håb – at livet ikke slutter med en MS diagnose.
Jeg “luftede” ideen for flere, som også har MS, og de var meget positive så det skulle blive til noget satte jeg mig for !

Heldigvis fandt jeg en fantastisk sponsor, der gjorde at jeg kunne gå videre med projektet: at finde 18 personer (unge, gamle, kvinder og mænd) der ville “lege” med.

Det er sin sag, at skulle lukke en fremmed ind i ens hjem, fået taget en billede af en eller anden tosse og skrive en personlig tekst på bare en 1/2 A4 side !

(u)Heldigvis kendte jeg selv nogle med sklerose og kender nogle, der har haft sklerose i lang tid, som har været helt fantastiske til at sætte mig i forbindelse med nogle pragtfulde menneske, der gene ville være med i projektet, give af sig selv og dele med andre.

Bogen hedder nu “Passion” for det er jo det det handler om. Passion for livet, ens familien eller fx en hobby.

Jeg skylder stor tak til blandt andet Mette og Nina, samt alle deltagerne i bogen. Jeg er så frygtelig taknemmelig for at du ville være med !

Bogen ligger klar i dag – og jeg glæder mig helt vildt meget til at se det færdige resultat og vise det til verden.

Og jeg håber inderligt, at der vil være nogen derude som vil læse bogen og føle at den taler lige til dem og føle at de kunne bruge bogens indhold til noget.

Du kan bestille bogen “Passion” på ms@biogenidec.com

Leave a Reply