Pet Shop Boys i Operaen

Da det blev annonceret at Pet Shop Boys kom til København sad jeg klar til at bestille billetter

Neil Tennant fra Pet Shop Boys
Neil Tennant fra Pet Shop Boys

Vi har tidligere været til koncert med Pet Shop Boys, som var en forrygende oplevelse og derfor var der ingen tvivl, ingen diskussion om at vi skulle afsted.

De spillede to koncerter i Operaen (4. og 5. december 2016), som er et sted jeg ikke før har været til koncert. Det fungere godt. Lyden er god – alt spiller. Jeg var lidt skeptisk på forhånd for alle pladser i Operaen er siddepladser. Men det gav helt sig selv – 1 minut inde i koncerten og salen stod op….
Vi havde købt billetter til C Parket. Det viste sig at være række 3 helt oppe foran scenen. Neil Tennant stod bare 4-5 meter fra os og det føltes som øjenkontakt. Ny oplevelse…

I forhold til den koncert jeg har været til og de koncerter jeg har set på DVD og i TV var det lidt anderledes denne gang. Istedet for kor og dansere havde de tre unge musikere med, som spillede percussion, keyboard og violin samt sang. Så denne gang blev der spillet live og det klædte musikken.

Jeg havde for første gang ørepropper med da jeg dagen før havde været til koncert med svenske Kent og faldt i søvn til og med en hyldetone. Det tænker jeg ikker godt….Det var ikke ørepropper til 10 kr men ørepropper købt i 4Sound. Gode men de tog lidt af “the feeling”..

Musikken opfatter jeg som god og intelligent pop, men det gør jeg måske kun fordi jeg høre og lytter til det.  En slags undskyldning for at lytte til det der væmmelige pop…
Sangen “The Dictator Decides” er fra albummet “Super” som udkom tidligere på året i 2016. Det er vist en kras kommentar til det politiske USA.

“The joke is I’m not even a demagogue, have you heard me giving a speech? My facts are invented, I sound quite demented”
Kilde: Pet Shop Boys / “The Dictator Decides

Jeg er ikke tilhænger af at se en koncert gennem et kamera – hverken video eller en iPhone. Men det bliver til enkelte skud og levende billeder…

Pet Shop Boys
Du kan se flere billeder fra koncerten på Gaffa (klik på billedet). Dette billede er mit skudt med en smartphone

Sangen “Se A Vida E” bliver aldrig en favorit og jeg håber de næste gang sletter den af sætlisten. “West End Girls” som var deres gennembrudshit tilbage i starten af 80érne, som jeg stadig synes er en fed sang, havde denne aften ikke den samme punch. Måske var den her sat lidt, ganske lidt, ned i tempo ?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt det var en disco fest kan dette lille klip måske udrydde din tvivl:

Du skal lige have en officiel video…:

  • Pet Shop Boys den 5. december 2016
5

Resume

Pet Shop Boys har en lang perlerækkke af gode numre at trække på. Ikke bare hits men gode numre !
Setuppet med tre musikere og mere live musik virkede fint ligesom at Operaen som koncertsted også fungerede fint.

Leave a Reply