Jeg gik på opdagelse i min Philips fortid

Fra tid til anden tænker jeg over hvem jeg var. Den som jeg næsten har glemt hvem var.

Årsagen til hele miseren var at den virksomhed jeg arbejdede for havde et medarbejderblad, der udkom ca 4. gange om året. Mine eksemplarer er forlængst smidt ud men veteranklubben, som stadig eksisterer trods odds, har dem stadig og stiller dem til rådighed offentligt på en hjemmeside som indscannede pdf filer, 
Så ser jeg mennsker og hændelser i korte glimt – de er hurtigt væk men stemningen bliver hængende et stykke tid.

Glimtene er korte og genkendelige og så alligevel ikke. For jeg kan ikke genkende mig; jeg er en anden idag og jeg får lyst til at tale med den yngre mig. Komme med en opsang og gode råd jeg sikkert ikke havde lyttet til…

Et råd jeg fik som ung mand i Phiiips af mine ældre kolleger var: 

Du må hyle som de ulve du er blandt

Det gik nok på min påklædning, som ikke var pæne sko, fine bukser, strøget blå skorte, slips og jakke – det var mere spidse sko, ørering, hullede jeans og platinblond hår.

 Og jeg erkender. at jeg ændrede stil, fik anerkendelse og karriere. Men jeg tabte noget på vejen.

”Selvom det kan virke som forfængelige bagateller, så har tøj, siger de, vigtigere opgaver end blot at holde os varme. Det forandrer vores syn på verden og verdens syn på os.” Virginia Woolf, forfatter

”Klæder skaber folk. Nøgne mennesker har en lille eller ingen indflydelse på samfundet.” Mark Twain, forfatter

Og kan jeg tilføje: det er ikke nemt at gøre karriere i en stor international virksomhed uden at have tøj på….på alle planer.

Det var mest på det ydre jeg ændrede stil og jeg følte ikke at jeg gik på kompromis. Jeg var i opposition  og har sikkert været utålelig i mange situationer men jeg har nok alligevel holdt lidt igen -og pludselig har man noget at miste. 

Netop det at have noget at miste tror jeg fik flyttet mig fra den yderste cirkel ind på den mere konforme cirkel i midten. Men jeg er ikke sikker – har aldrig haft disciplinen til at føre dagbog og det hele gik jo også så stærkt fremad. 

Men jeg er heller ikke sikker fordi min hukommelse at ikke en stor harddisk, der som Google husker alt i detaljer men har en hukommelse, der selekterer og smide ud.

Leave a Reply