Projekt “nyt køkken” trækker voldsomt på bla. tålmodigheden

Vi er i process med nyt køkken og det tærer på tålmodigheden

I forbindelse med at ejendommen formentlig får altaner for første gang i dens mere end 100 årige historie – hurra ! – skal vi have nyt køkken: udgangen til altaner er der hvor vi idag har vask og vaskemaskine. Der er ingen vej uden om, men det trænger også og vi havde talt om at vi skulle gøre det.

Projektet med altaner har stået på i snart to år. En masse indledende om, hvordan de skulle finansieres og så en afstemning, hvor alle beboerne skulle sige “ja”. Det tager tid. Tid har det også taget med at få projektet strikket sammen overfor kommunen og selvom vi har tilknyttet både den ene og den anden ekspert er der ikke noget som er nemt…covid-19 har bestemt heller ikke fremskyndet sagen.

Vi har valgt, selvom altanprojektet endnu ikke er godkendt, at lave indledende “øvelse” omkring et nyt køkken. Det betyder at vi har besøgt forskellige køkkenfirmaer for at få lidt inspiration til, hvordan det kunne laves. For vi kan ikke bare, og det ønsker vi heller ikke, bare bruge samme layout som det nuværende.

Der er vi blevet skuffede. Vi har henvendt os til kendte køkkenfirmaer for at få inspiration. Det billigeste køkken kan vi nok få i Ikea men vi ønskede input. Vi ønsker inspiration.

Vi har også været hos flere for at se hvad man får for sine penge.. Fx er jeg optaget af hvad jeg får hvis jeg køkken fx et køkken fra Vordingborg kontra et køkken fra Ikea. Kan vi se eller mærke en forskel ?

Så vi har nu været ved flere køkkenfirmaer og tålmodigheden er er ved at være opbrugt. Vi ønsker jo også at komme til en løsning.

Vores oplevelse er, at nogle køkkenfirmaer ikke hører efter, hvad man siger til dem. Nogle steder er de rene skabs-pushere.

Useriøse tilbud

De spurgte efter budget. Det fik vedkommende og kom med en løsning, der var dobbelt så dyr ! Det er muligt vi i vores valg undervejs har været urealistiske men jeg aner ikke hvad et vaskeskab koster og jeg har en forventning om, at konsulenten/sælgeren siger: “med det budget I har skal I vælge i denne serie og et apoteker skab er der ikke penge til”.

De sælger drømme, Javel, ja. Vi havde en forventning om at tilbudet ville være højere end vore budget men dobbelt op !

Så kommer der en pris. 141.570 kr. Vi siger ingenting. “Men så kan jeg giver rabat og fordi er er søde og jeg godt kan lide jer får I min max. rabat”. Og så kostede det 107.470 kr. Det er sgu useriøst !

En anden sagde ” løsningen her koster 125.975 men så giver jeg en god rabat så vi ender på 95.650″. Ingen af steder har vi altså spurgt efter rabat. Og det er store rabatter der gives: omkring 30 %. Det fortæller mig kun at prisen er alt for høj til at starte med….

Udover selve køkkenet skal vi også have lavet det jeg kalder for “infrastruktur”. Vi skal have lavet loftet, der laves skal nyt gulv, der skal ordnes vægge og så er der el før vi kan sætte et nyt køkken ind. Den del kommer også til at koste en formue. Jeg er ikke den store handyman: jeg kan ikke sætte gipslofter op eller spartle vægge. Det kunne jeg måske nok men pænt bliver det ikke…

Vi vil ikke lade os presse

Når der skal bruges mange penge vil vi også gerne have noget vi synes om. Det kan hurtigt blive tju-bang men vi har aftalt indbyrdes at vi evt må laves med et camping køkken til vi finder det rigtige og at vi ikke vil lade os presse til bare at tage noget.

Hvis vi havde penge nok var det formentlig ikke det store problem. Ind til Unoform, Vipp, Boffi eller Poggenpohl, nikke og udskrive en check – men hos os er det lidt mere besværligt 🙂

Leave a Reply