Jeg sætter punktum

“Punktum – eller hvorfor fik jeg MS?” fra Lakrids, Tak

Måske er du nydiagnosticeret, måske har du haft sygdommen i nogen tid.

Jeg har skrevet mine erfaringer ned i den gratis ebog “Lakrids, Tak” som du finder her.

Jeg er ikke uddannet hverken læge eller psykolog – dette er mine erfaringer med sygdommen. Hverken mere eller mindre.

Jeg har heller ikke fundet de vise sten – du må ikke forvente stor visdom eller mirakler.

Hvorfor fik jeg sclerose ? Det spørgsmål er jeg helt sikker på at rigtig mange med MS har tænkt på !
Det gør forskerne også – og indtil videre er der ingen som kan sige det præcist. En skøn blanding af gener og miljøfaktorer.
Og det kan være vanskeligt at forstår hvorfor dig og ikke også din bror eller søster ? I har jo samme gener og er vokset op sammen.
Mine tanker om det er:

1: jeg vil ikke vide det. Hvad nu hvis det skyldes at jeg har drukket for meget sødmælk som barn, at jeg har røget som ung mand eller…?

Det er jo ting jeg ikke kan ændre på idag. Det kan jeg kun bruge til at bebrejde mig selv eller min forældre. Og det duer jo ikke til noget.

2: når man spørger “hvorfor mig ?” spørger man i virkligheden “hvorfor ikke en anden?” Udover at det ikke er pænt at sige hvis nu bare det var en anden mig så fører, det helle ingen steder hen.

Vi ved det ikke. Punktum. Bruger ikke mere tid og energi på det. Den eneste grund til, at det er interessant er for at undgå flere tilfælde.

Da alle forskere pt er enige i at det skyldes en lang række faktorer har det vist lange udsigter med en årsag. Altså forskerne skal blive ved med at lede – jeg har ledt og og har sat punktum for den del af “festen”.

Leave a Reply