skulle jeg have en motorbåd skulle det være en RIVA

Der er kun een motorbåd jeg ønsker mig og det er en RIVA

På den ene side foretrækker jeg sejlbåde og har haft en Albin Accent 26 (Frau Wessmann) da jeg godt kan lide stilheden på vandet. Med sejl er det mere stille og man føler sig tættere på vandet og naturen. Fx er man er ret afhængig af vinden…
Jeg synes også, at mange sejlbåde er meget, meget flottere med de elegante linier og løftet om det aktive udendørsliv.
Men jeg forstår godt dem som har større interesse i motorbåde. 1-2-4, du er på vandet og 1-2-3, så er du i næste havn – men jeg synes ikke at der er mange  motorbåde, der er flotte. Måske fordi mange motorbåde er amerikanske – amerikanske Bayliner er verden største producent. Problemet er ikke at de er amerikanske i sig selv men de er bygget til noget andet og har et løfte om en anden livstil, som jeg opfatter som lidt mere overfladisk. De har ikke den historie, finish og elegance som både fra RIVA har..
RIVA er italiensk og deres historie startede i 1842 og var bygget på håndværk af meget, meget høj kvalitet og med en fantastisk finish.

(1950´s) Riva had by then everywhere become the synonym of elegance, status and perfection. Selected materials of the highest quality, a painstaking care for the tiniest details, unparalleled, long-standing expertise and craftsmanship. Riva’s creations became the object of desire for the aristocracy, award winning athletes, successful businessmen and movie stars.

Kilde: RIVA Yacht

Men de er ikke kun smukke – der gemmer sig en fuldblods racer i maskinrummet !
RIVA er også drømme og deres slogan i 1950ér var ” “Sun, sea, joie de vivre!” hvilket kan oversættes til “Sol, vand og glæde ved livet” – noget som blev illustreret i film og i magasiner. Cote d’Azure var  nærmest mytisk i 50érne og 60ér og “the place to be” hvis du var kendt eller ønskede at være det – og det var noget som RIVA passede perfekt ind i. Drømmen om økonomisk overskud, om et bedre liv og mennesket på månen. Det var før Vietnam krige og oliekrise…
Drømme sælger – også hos mig. Jeg får ALDRIG en RIVA. Jeg skal være heldig bare, at komme i nærheden af en…de koster afsindig mange penge (som alle drømme). Og det er fint med mig. En RIVA høre hjemme i Middelhavet og ikke i Køge Bugt..
Det er drømmen, nostalgien og det fantastisk håndværk, som trigger hos mig.
 

PS: Idag laver RIVA også topmoderne både i moderne materialer. Se mere på Youtube

Leave a Reply