Samtaleformen

Der er blevet sagt, skrevet og talt meget om samtaleformen på de sociale medier. Hvordan niveauet er for lavt, hvor nemt det er at sige noget grimt på distance etc etc.

Så meget at vi måske til tider glemmer at der også findes nogle uheldige samtale former “in real life”. Og nogle taktikker til at få sin mening trumfet igennem på som jeg synes er møgkedelige.
Det er her bare et eksempel. Der findes mange andre samtalefomer / reaktionsmønstre og taktikker. Men der er andre som har mere forstand på det end jeg…
 
 
Bølle-samtale-formen

  • kalde jeg formen hvor stemmen bliver hævet,  brystet skudt lidt frem og man forsøger at intimidere.

Ofte kan det blive fulgt at en lidt barnlig facon, hvis vedkommende ikke hurtigt får ret. “Det er bare min mening” bliver der sagt bestemt som i “så er det uddebateret”.
Det sidste vil ofte efterlade den anden part lidt svævende for der er jo ikke kommet en ordenligt afslutning på samtalen. Der er bare lukket ned. Og den anden part kan føle at man er skiltes i vrede – og hvem vil det ?

5. At afslutte Facebook-diskussioner med et passivtaggresivt »Just sayin’«. 
Du siger jo netop ikke bare noget. Du brøler. At du har ret.
Kilde: politikken.dk

 
“Jeg prøver bare igen senere” – taktikken
Man diskuterer et emne i et team. Ikke alle er enige men man kommer frem til et kompromis. Altså man har en aftale.
To måneder senere tager en fra teamet emnet op igen. Ikke at der er sket noget siden man blev enige om kompromisset men det  kunne jo være man kunne få sit eget synspunkt igennem nu ?
Det lykkedes måske heller ikke der, så derfor forsøger man igen en måned senere. Her er de andre i teamet måske lidt trætte og tænker “du får ret og vi får fred”.
Den tatik er en af de taktikker jeg synes allermindst om. Hvorfor kan man ikke respektere kompromisset og det er da en kedelig måde at få ret på – “du får ret og vi får fred”.
Ikke at man ikke kan eller skal tage allerede vedtagne beslutninger op igen. Tiden kan være en anden eller der er kommet nye ting på bordet. Er det ikke tilfældet synes jeg energien kunne bruges bedre…
 
PS: “Det-bøjende-siv-for-vinden”-taktikken er også mega irriterende…..

Leave a Reply