jeg er aldrig rigtig forberedt på et sclerose attak

Jeg har haft multiple sclerose i 10 år og har haft flere attakker…

Når man som jeg har attakvis multiple sclerose ved jeg. at jeg kan få attakker.  Det ligger lidt i ordet “attakvis” men jeg har ikke haft nogle i flere år.

Faktisk er det sålænge siden at jeg var begyndt at tænke at min sclerose måske nu var forandret til sekundær progressiv sclerose – altså den hvor der ikke kommer pludselige attaker men at det udvikler sig gradvis. Formentlig bare til det værre.

Derfor var “ideen” om et sclerose attak lagt lidt væk. Det er ikke glemt men altså heller ikke “top of mind”. Det er heller ikke noget jeg bekymrer mig om i det daglige – det fører ikke til noget. Mange bekymringer bliver jo ikke til noget…

Til gengæld er jeg nu heller ikke i tvivl om at jeg har fået et sclerose attak. Jeg har prøvet det før. Derfor går jeg ikke i panik men krydser bare fingrer for at jeg hurtigt kommer over det sclerose attak og at det ikke efterlader nogle varige mén.

Jeg er overrasket og så alligevel ikke helt. Jeg ved jo at det kan ske men havde bare glemt eller fortrængt det. Og forberede sig kan man jo ikke. Det er ikke som at gøre bilen vinterklar eller lukke sommerhuset for vinteren, hvor der er en række ting man kan og skal gøre. Fx kan det være en gode ide at komme silikone på gummilisterne i bilen så dørerne ikke fryser fast…

Men ved et sclerose attak er der intet andet at gøre end at opsøge den neurologiske afdeling, som i mit tilfælde er på Roskilde Sygehus. Og det har jeg gjort..

Naturligvis tænker jeg over hvorfor jeg nu får et sclerose attak ?

Jeg kan jo ikke vide det med sikkerhed men jeg har en ide om, at når jeg er stresset/presset er der større risiko end ellers for et attak. Og det har ikke været en nem tid. For nogen.

Dels er der jo denne Corona virus i omløb, som påvirker alles dagligdag og som på så mange planer er katastrofal. Selvom jeg stort set ikke ser nyhedsudsendelser i denne tid kan man ikke udslippe nyheder om Covid-19. Jeg har aktivt valgt ikke at se mange nyheder, som jeg ellers plejede, da jeg ikke kan overskue det og jeg ved det påvirker mig negativ.

Og så døde min bror overraskende og det har berørt mig dybt. Jeg kan slet ikke overskue det og det betyder at jeg sover dårligt og tankerne løber løbsk.

Det gode er, at jeg er iøvrigt er fundet sund og rask. Blodprøver, urinprøver, EKG: Alles Gut !

Nu står den på Medrol i fem dage og kalk tabletter i et år…

Leave a Reply