set i bakspejlet og et lyserødt Photohop filter

Jeg fandt i mine gemmer et diplom fra min tid som Regional Service Manager hos Philips og jeg må med lidt skam sige at da jeg fik det, sagde jeg da pænt tak men det trængte overhovedet ikke ind, hvad jeg egenlig havede fået og hvorfor.

Det er først nu hvor det hele er kommet lidt på afstand. Og lad mig sige med det samme: jeg er superstolt over det og meget glad for den hæderbevisning der er mig udvist.
Og det, igen med skam at meddele, er ikke første gang det er sket. For nogle år siden var der afskedsreception for en ældre medarbejder som jeg nogle år tidligere havde været chef for. Ved receptionens afslutning kom hun hen til mig, gav mig hånden og sagde at jeg havde været den bedste chef hun nogensinde havde haft. Og med næste 50 år i dansk erhvervsliv havde hun haft et par chefer…. Heller ikke det kunne jeg i øjeblikket værdsætter men nu, nogle år senere, er jeg superglad for hendes ord og lidt skamfuld over at jeg ikke satte mere pris på det da.
Det er sikkert ikke de eneste eksempler og sikkert ikke sidste gang det sker for mig. At være her og nu er ikke så nemt som det måske lyder.
Det menneskelige sind er heldigvis udstyret med en ganske god evne til at fortrænge oplevelser og se den i en positivt, lyserød skær som et filter i photoshop.
I de to eksempler jeg gav var jeg sikkert så optaget af diverse problemer, at jeg ikke evnede at glæde mig. Nu hvor de problemer er næsten fortrængt kan de gode minder træde frem.
Nu husker jeg en masse gode oplevelser fra min tid som Regional Service Manager som fx turen til Hong Kong, turene til Istanbul, Milano, Hamburg og Wien og de mange søde, rare og sjove mennesker. De dumme svin, turen til Stupava, de uendelige mange og kedelige møder har jeg næsten glemt…
Til min store forskrækkelse begynder jeg at forstår at ældre mennesker ofte synes at det var meget bedre i de gamle dage. Det var det helt sikkert ikke men den lyserøde filter i photoshop er altså rigtig godt.

Leave a Reply