Simpel mad er fantastisk !

Ofte er italiensk mad meget simpel men det smager guddommeligt !

Som med andre ting som fx design stiller enkelthed ofte store krav til den enkelte del og når vi taler om mad så tale vi råvarerne.

For ikke længe siden lavede jeg toast…toast med noget større velsmag end dem du varmer op i mikrobølgeovnen og havde derfra noget trøffel tilbage – og det må ikke gå til spilde !

Så godt pasta (spaghetti), lidt olivenolie og hvidløg, en masse god parmesan og noget trøffel.

Det tager vel 15 minutter at lave men hold nu fast det smager godt. Men det kræver også en god pasta, en god parmesan og så den der trøffel.

Klar til en mad anekdote ?

For en del år siden var jeg på besøg hos nu lukkede Era Ora. Der fik jeg en menu på 17 (sytten) retter med en tilførende vin menu og det var enestående ! En oplevelse som jeg huske med glæde – og med glæde over det ikke var mig som betalte 🙂

Det var en fredag aften og om søndagen tog jeg til min båd Frau Wessmann som på det tidpunkt lå i Herslev Havn. Efter en del arbejde var jeg godt sulten og på vejen hjem stoppede jeg og fik to ristede og en varm Cocio. Dét var også en oplevelse og i sekundet føltes det lige så godt som Era Ora om fredagen.

Så mad behøver ikke være hverken med dyre råvarer eller særligt avanceret og nogle gang er en pølse eller spegepølsemad netop det man trænger til. Altid til sin tid.

Generelt er jeg glad for italiensk mad. Det er jeg grundet enkeltheden og velsmagen som kræver gode råvare. Du kan ikke skjule noget. Alt vil blive afsløret. Og så er det ofte simple råvarer Tænkt på en tomatsovs der består af…tada, tomater !

 

PS:
kan du også lide italiensk mad kan jeg anbefale dig at tage forbi Supermarco  i Sydhavnen

 

Leave a Reply