Min drøm af en skobutik

Kan du ikke finde den skobutik du søger eller synes du dem, der er ikke er gode nok ?

Selvom København er en dejlig by og stor i danske forhold er den måske ikke stor nok..
Det er ikke altid jeg kan finde DEN butik jeg søger – har ikke forstand på butiksdrift. Det jeg drømmer om kan sikkert slet ikke lade sig gøre – men derfor kan man jo godt drømme.
Jeg er interesseret i mange forskellige ting men her på det sidste har jeg fattet fornyet interesse for sko og har de forsøgt at finde en butik med GODE sko som fx Church, Crockett and Jones og Barker. Jeg kunne også have nævnt nogle italienske sko men nu blev det altså engelske sko…
Nogle butikker betragter sko som et “tilbebør” – det er sgu synd !
Men i min søgen efter gode, kvalitetssko er jeg stødt ind i en mur for hvor finder jeg en butik, som har flere af disse kvalitetssko, som jeg kan se, røre ved og prøve ? Jeg har ikke fundet den…yes, der findes en butik for Church men de har jo så kun det mærke…
Måske er markedet for den type (noget dyrere sko) ikke tilstede i Danmark, måske er sko lidt bøvlet (mange designs, mange farve og størrelser), det kræver sikkert også faguddannet personale – jeg kan godt høre det virker op ad bakke…
Det er langtfra alle, som kan åbne deres egen flagship store som Church har gjort og tænker der måske kunne være et koncept i:

En butik med fokus på gode sko

Der skal ikke være lager – det skal virke lidt som Bolia. Altså en udstilling, hvor ting kan ses og prøves men det skal bestilles (så undgå man store varelagre).

Jeg kan sådan set godt leve med ikke at få skoene med hjem samme dag. Ikke fordi jeg ikke vil have det men i så mange andre sammenhænge er man vant til lang leveringstid. Jeg ventede næsten 6 mdr på en helt alm Skoda Fabia….

Du kan købe skoene på nettet fx i engelske butikker men hvis jeg skal betale 2-3000 kroner eller mere for et par sko vil jeg gerne se dem, røre ved dem og prøve dem inden. Jeg hader, når ting købt på nettet skal sendes retur – det er bare for bøvlet.

Hvorfor er du nu interesseret i sko ?
Det er der mange grunde til..

Jeg er fascineret af håndværket i sko. Sko er en modeting som fx bukser og skjorter. “Plej dit fodtøj og det vil pleje dig”.
Jeg er træt af billige sko. Jeg er træt af Ecco og allestedsnærværende Lloyd (som sikket laver udmærkede sko…). Der findes helt fantastiske lækre sko – jeg er ikke altid enig med min hustru…eller rette: hun er langtfra altid enig med mig i hvad der er fede sko.
Sko er også en mulighed for at stikke lidt af. Gøre det personligt.

Leave a Reply