Skopudsning er en tilfredsstillelse

Skopudsning tror jeg mange skipper og slet ikke kan se det sjove i

Jeg er sikker på at mange sikkert vil sige at jeg er godt tosset når jeg siger jeg godt kan lide at pudse sko. En ting , tror jeg og kan se, som mange ikke gør og mange helt sikkert ikke finde sjov men som en tung pligt.
Men jeg kan godt lide det.
Dels har jeg det godt med at passe på mine ting. Om det er mine objektiver som jeg jævnligt køre en optisk klud henover, om det er min cykel som jeg enten altid sætter under halvtag eller tager i cykelkælderen og eller mine møbler af træ som får olie, så passer jeg på det. Jeg bilder mig ind at de holder længere og så er glæden ved at have vedligeholdt sine ting stor.
Et par nypudsede sko er flottere end et par som aldrig har set skocreme, en teak bord som har fået olie er flottere end et stykke udpint træ. Glæden ved at se noget vedligeholdt eller at have det i hånden er lækkert.
Men jeg finder også glæde i arbejdet. Det at jeg ved, jeg gør noget godt for tingen giver en tilfredsstilelse men også at jeg kan glæde familien ved at pudse deres sko – et par nypudsede sko ser bare bedre ud !
Måske er det også fordi jeg i min skolegang og opvækst har lært at du har nogle pligter. Noget du skal og må gøre og dermed tilfredsstiller jeg eller slukker den indre stemme. Og mens jeg gør det tænker jeg ikke på meget andet at det jeg lige har gang i og verden udenfor kan gøre som den vil.
Hvis du lige tænker at dine sko da også trænger til et “make over” eller bare lidt TLC men ikke hvordan du gør har jeg fundet denne guide: https://www.careofcarl.dk/dk/carlmagazine/stil/2015/11/10/vedligeholdelseguide-sadan-vedligeholder-du-dine-sko.html – fortvivl ikke ! Den virker meget omfattende men kan du bare komme lidt ned ad vejen er du kommet langt…
Og så er der forskel på skocreme. Den creme du får i supermarkeder, og sikkert billigt, har et meget større vandindhold…

Leave a Reply