Skuffende dag på Østerbro Stadion

B.93 spillede hjemme mod Næstved på Østerbro Stadion og det var en mat og skuffende oplevelse

Her i foråret 2022 har det været skuffende for B.93 sådan rent fodboldmæssigt. Det er gået op og ned med spillet men kampen mod AB, hvor B.93 vandt hele 1-6 gav løfter og tro.

Med den blev til et nederlag på 0-2 på det ikoniske Østerbro Stadion mod Næstved, som havde sikre sig oprykning. Men det er ikke så vigtigt (sådan da). Bare man ikke igen kommer i 3. division for det vil jeg virkelig opfatter som en skam, faktisk skamfuldt, for den hæderkronede klub på Østerbro. Jeg har heller ikke drømme om oprykning til 1. division selvom jeg tror, at det er der mange der har. Mht til oprykning synes jeg, at man skal være klar til det. Der er ingen ide i at rykke op for så at rykke ned året efter. Og tag ikke fejl. Konkurrencen i NordicBetligaen (1. division) er hård – det er her der måske kan tjenes penge og der er et øget fokus. Jeg forventer altså ikke, at det bliver lettere i 2. division til næste år, hvor der er tilgang af Esbjerg.

Når jeg tager til en kamp i 2. division er det ikke for at se speciel god fodbold. Så skal man tænde fjernsynet og eller tage i Parken, hvor man kan være heldig at se FCK spille rigtigt godt – selv hvis de ikke gør ER niveauet bare højere helt naturligt. Det er fuldtidsproffer kontra amatører med job ved siden af.

Resultatet er ikke det vigtigste.

Det handler om en god stationoplevelse med det hold man har en tilknytning til. Et par timer med venner, øl, pølse og god stemning. På Østerbro Stadion er der ingen VAR og priserne er humane. En voksenbillet koster 70kr uanset og en fadbamse 40 kr.

Priser til FCK kampe variere efter modstander:

Resultatet er ikke det vigtigste men en sejr er klart bedre end et nederlag. Og som sikkert de fleste fans har det accepterer jeg fint et nederlag til et bedre hold. Og det var Næstved helt tydelig. Men jeg savnede lidt mere vilje i holdet i dag.

Jeg synes holdet spillede underligt mat. Det var stemningen på tribunen også. Mat.Fanklubben gør et stor stykke arbejde for at skabe den gode stemning. Måske var mange fans i sommerhuset, til konfirmation eller venter med at komme på Østerbro Stadion til søndag den 29.maj var hvor der er gratis adgang. Jeg har ikke oplevet så tam en stemning før. Og faktisk underligt at B93.Global, de kreative investorer endnu ikke har sat det mindste aftryk for at skabe en bedre stadionlevelse som erklæret i Euroman.
 

Der kom dog aldrig gnist i oprøret, og det var ikke overraskende at udeholdet fik scoret kampen andet (og sidste) mål, og efter den scoring var enhver spænding død, som vores gamle klubliv har været i lang tid.
Fra det officielle kampreferat

Det ødelægger også den gode stemning at pølsen er lunken, brødet tørt og koldt og at man skal står i kø i 20 minutter for at få en øl. En øl som, synes jeg, først smager godt efter den første. Den Bajeur øl fra Depanneur (sponsor) er ikke god synes jeg. De skriver at den er lokalt produceret – ja, på Bornholm mig bekendt. Carlsberg er også lokaltproduceret – i Fredericia. Godt nok er Danmark et lille land men det er ikke det jeg forbinder med “lokaltproduceret”. Denne dag var der kun et (1) udskænkningssted på stadion…og en “stadionplatte” er bare en del af en god stadionoplevelse. Sådan er det.

Var der ikke en god, aktiv fanklub ville det se mere end sløjt ud med den stadionoplevelse. Man kunne med fordel foretage en kunderejseanalyse med alt fra indgang til forplejning (du kan fx kun købe kaffe og popkorn i fanboden ved indgangen – altså over på den anden side af banen hvorfra man sider). Og bare en ølhane til en fodboldkamp er ikke imponerende. Jeg tager ikke venner med på stadion – de er ikke B.93 fans og så er oplevelsen som ikke-fan altså ringe. Synes jeg.

Men til næste år….

Leave a Reply