små, korte sketch kan indeholde visdom

Som ulveunge i DDS skulle vi til lejrbålet opføre en sketch eller anden undeholdning og der var visdom imellem

Der er mange år siden deres undertegnede var ulveunge i 7.Ø – den lille spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps (DDS), som holdt til i en lidt fugtig kælder i Slagelsesgade. Men jeg har stadig uniformen, sangbogen, min dolk, mit bælte og en stor samling af gode minder.

Min kone har også været spejder og begge vore børn har været spejder hos DDS og hos mig er der ingen tvivl om, at det at have været spejder er en grundsten som flere burde have.

Visdom om lejrbålet

På den årlige sommelejr skulle de forskelige grupper skiftes til at stå for underholdningen og da det kunne knibe lidt med de gode ideer fik vi en bog til låns, der indeholdt en lang række små, korte sketch, som vi så fremførte. Det er en ting DDS stadig holder i hævd.

Det var supergod træning for det krævede, at vi blev enige og arbejdede sammen. Og så skulle man ofte overvinde sig selv og turde stå frem på scenen.

Set i bakspejlet var der nogle af de sketch, som indeholdt lidt visdom og de kommer kort fortalt her og så godt som jeg husker dem:

Kaj vil ikke betale

Det er hårde rocker-Kaj, som kommer ind i bussen og grynter at “Kaj skal ikke betale”. Chaufføren og passagerne er skræmte og Kaj betale derfor ikke for en billet. Det sker nogle dage i træk indtil chaufføren får mod til at spørge Kaj, hvorfor han ikke skal betale ? Svaret kommer gryntende: “Kaj har buskort”.

Husk lige at jeg og de andre har været omkring 10 år. Men læringen for mig er at: Tag ikke ting for givet, glem fordomme og spørg.

Den gamle dame skulle over gaden ?

Denne sketch handler om en gammel dame, som står ved en fodgængerovergang. Forbi kommer en spejder, som skal lave mindst en god gerning hver dag. Spejderen hanker op i damen og flår hende nærmest over gaden. Stolt af sin gode gerning siger spejderen:”Jeg er spejder. Ingen grund til tak”, hvortil damen nærmest grådkvalt siger “jamen, jeg skulle slet ikke over !”

Læringen for mig er bla., at det som du tror er en hjælp ikke nødvendigvis er det og du bør spørge først inden du giver din hjælp. Ellers gør du det for din egen skyld.

Dét er bestemt ikke altid, at jeg husket det og jeg er specielt i det sidste års tid kommet i klemme grundet det. Jeg har givet hjælp, givet input, kommet med råd etc uden at jeg var blevet spurgt eller bedt om det. Det skulle jeg ikke have gjort og jeg burde have vidst bedre. Min fejl aldeles.

“Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner” er ellers et ordsprog jeg ofte har brugt men det havde jeg rent glemt midt i alle de gode intentioner og det må jeg tage på mig.

Leave a Reply