jeg glæder mig over det smukke design selvom jeg har aldrig får råd til dem

Jeg færdes ofte i København og jeg glæder mig over de dejlige butikker med godt håndværk og design

I slutningen af 2018 åbnede Paustian en forretning i indre København ( og een i Århus ) og selvom byen ikke er stor er det trods alt nemmere ar komme forbi den nye butik end deres butik i Nordhavnen (hvor huset er tegnet af Jørn Utzon – yes, ham med operaen i Sydney).

Paustians nye butik i indre by ligge en halv mundfuld luft fra en Fritz Hansens butik i Valkendorfsgade og halvanden mundfuld fra Illums Bolighus på Amagertorv. Alle tre er det butikker for jeg virkelig nyder at komme – nyde designet, håndværket og drømme lidt.

Jeg kunne aldrig drømme om at gå ind hos en forhandler af Maserati eller Aston Martin biler, selvom jeg synes de er virkelig flotte og jeg vil virkelig gerne have en af deres biller. Men der er totalt urealistisk ! Det er også urealistisk at anskaffe mange af de vildt flotte møbler af fx Poul Kjærholm hos Fritz Hansen.

Det handler ikke om at eje men bare at nyde synet, at mærke det gode design og håndværk og at få inspiration.

Men det er muligt at komme i nærheden af nogle af de ting de sælger. Jeg tænker, at de godt ved at det langtfra er alle, som har mulighed for at betale 40.000 kroner for en sofa. Men måske en vase eller plaid til 1500 kr ? En par solbriller til 1500 fra Gucci er også mere inden for rækkevidde…

Jeg en lyssoman – jeg er vild med godt lys og flotte lamper. Det er en halv fetish eller nok mere en arbejdesskade efter af have beskæftiget mig med lys i mange år.

Denne lampe fra Artemide har de fx hos Paustian. Lampen er designet af BIG og produceret af italienske Artemide og den vandt en INTERIOR DESIGN BEST OF YEAR AWARDS 2018.
Læg mærke til reflektionen i glasset – det er fra en “Pirce” pendel som også er fra Artemide. Vild flot lampe – en skulptur.
Mht til “Gople” er den lavet efter gamle teknikker fra Venedig, som er vildt berømt for deres glasteknikker.

 

 

Min hustru og jeg er langt fra enige om hvad som er lækkert og hvad som ikke er. Når det kommer til lys og lamper er jeg langt fra den danske PH og Le Klint designs. Meget langt fra. Lamper fra Artemide, Flos (forkellige designere) og Foscarini flugter jeg mere med.

I min yngste datter her jeg en forbundsfælle i at synes at Poul Kjærholm har lavet fantastiske ting !

Det produceres af Fritz Hansen og deres butik i Valkendorfsgade besøgte jeg mellem jul og Nytår. Godt at jeg ikke har en kassekredit. Eller falder for fristelsen til et kviklån (som burde forbydes).

Det er, for mig, så smukt. Det hjalp mu også af de have en række fotografier hængende af danske Erik Steffensen, som de have haft en arrangement med. I et samarbejde med Galleri Bo Bjerggaard tænker jeg og jeg var heldig ar de stadig havde een goodiebag tilbage…dagen blev lige lidt bedre.

Og der tænker jeg at det må være fedt at arbejde for en virksomhed med så smukke ting og i så smukke omgivelser. Selvom jeg godt ved at det er arbejde og hårdt arbejde lige som alle ander steder.

Selv var jeg ansat i en multinational virksomhed og husker stoltheden over at arbejde der. En stolthed og glæde, som jeg stadig kan huske jeg havde trods “åndssvage” regler, ISO 9000 , interne audits, dumme chefer og urimelige kunder. Dér hjælpe det altså på selvtilliden og det bliver nemmere at ranke ryggen når stoltheden og glæden er med en.

Leave a Reply