som ung ville jeg gerne være fotograf

jeg ville følge i min fars fodspor – min mor mente jeg skulle i en bank

Min far var fotogrossist og som mange andre børn så jeg op til min far og tænkte “det vil jeg også være”. Tanken om at blive fotograf var med mig i en del år. Jeg blev uvenner med min far og var det i mange år, hvilket fx betød at jeg ikke skyd et eneste billede i 20 år. Heller ikke af mine børn – krisen var dyb :-).

Mit første spejlrefleks var et Olympus OM10, som jeg var meget glad for men som jeg solgte under krisen men anskaffede igen for få år siden.

En god ven og jeg besluttede at lege med kameraet, hvilket blev mit første “photoshoot”. Op med et et filmlærred til lysbilleder og min mors standerlampe blev lyskilder. Og så kørte det.

Billederne er optaget i farver gør sig en del bedre i s/h som jeg har konverteret dem til. Jeg har med vilje ikke fjernet støv, ridser etc. – for det har de. Det er sådan de er.

Når jeg ser på billederne idag går det en masser tanker igennem hovedet naturligvis men primært tænker jeg på det fotografiske.

De er fulde af fejl ! – men jeg er vild med stemningen i billederne. De er ikke rene, skarpe og præcise og netop det gør at det er fedt (synes jeg).

Det er noget jeg MÅ undersøge ! De skriger til mig at det er det jeg skal.

Leave a Reply