Sparks i VEGA

Det amerikanske band Sparks are still at it og besøgte VEGA.

Jeg husker Sparks fra min barndom. De var med i nogle samlekort med pop stjerner og Sparks var mit favoritkort selvom jeg aldrig havde hørt dem. Jeg syntes bare de så fede ud blandt kortene med David Bowie, Suzy Quatro og hvad de ellers hed. Og så gik de i min glemmebog.

Indtil 2015 hvor de gav koncert sammen i Franz Ferdinand i deres fælle projekt FFS – og det var fedt (læs mere her).

Nu er de så aktuelle igen med en ny skive “Hippopotamus” – og det vil så sige ikke helt aktuelle, for den udkommer først primo september med turneen i Europa er sat igang med koncerten i Vega i går den 7. august.

Jeg fik tanken at vi var en slags prøveklud ? Det nye materiale etc skulle prøves af inden koncerterne på hjemmebane ? Ideen med at slags opvarmningskoncert til ny plade er jeg ikke vild med. Men The Mountains tager nu prisen: de udgav nyt på selv dagen koncerten helt uden varsel.

Det var skuffende at VEGA havde besluttet ikke at åbne for balkonen med siddepladserne fordi der ikke var solgt billetter nok. Ikke godt for sådan en som mig der med sklerose ikke bryder som om at stå op i lang tid. Netop fordi man kan sidde ned går jeg gerne i Vega og fravælger andre koncertsteder.

Gaffa var også tilstede og har anmeldt koncerten samt haft nogle fotografer på plads. De er mere begejstrede end mig med 5 ud af seks stjerner. Se her

Sparks i Vega
  • Sparks koncert i Vega den 7. august 2017
3

Resume

Jeg har kun givet tre stjerner fordi

– jeg synes der gik for lang tid før der komme gang i idet- Glem de 15 minutters forsinkelse men det gik lidt trægt.
– jeg synes koncerten var ujævn. Fra fedt, fedt, fedt til “sikke noget lort” – det skylde måske at har man været igang siden 1971 har man en del ældre materiale og gamle fans der skal plejes. Men det var til tider en tidslomme, hvor Sparks referencer til opera, musical og varieté ikke virkede for mig
– en del af charmen i Sparks er deres tekster. Hvem andre kan slippe afsted med en sang som hedder “Missionary Position” uden at det bliver dumplat ? Det går som så ofte tabt live da man sjældent kan høre hvad der bliver sunget….og det kunne man heller ikke her, men ofte er det et mindre issue.
– jeg synes generelt ikke det virker med nye numre til et koncert. Nummeret “Edit Piaf” er udsendt og det virkede (fedt nummer) men fx “Giddy Giddy” virkede slet, slet ikke. Ikke for mig i hvertfald.

Men de skal have stor ros for rent faktisk at spille et ekstra nummer !
Bandet går ud og kommer tilbage og spiller et par numre mere. Helt standard og forudsigeligt. Men bandet blev hevet ind igen af Mael-brødrene og efter et kort samtale i rundkreds på scenen spillede de sgu lige et nummer mere. Respekt for det !

Leave a Reply