Stå fast /1

Imod alle odds stødte jeg på en artikel i Femina samme dag som jeg fik et nyt ord i mit ordforråd: self-efficacy

Overskriften var “Få fingeren ud af navlen – og vær et godt menneske”. Det var en overskrift, der umiddelbart fængede og da jeg læst lidt videre- “Stå fast – Et opgør med tidens selvudviklingstvang” – måtte jeg læse videre (overskriften inde i bladet er en anden end den på forsiden). Den korte artikel fandt genklang i mig og det var en bog jeg måtte læse.

Nu er problemet blot det at jeg ikke kan læse en bog. Min kognitive problemer (ikke udfordringer !) gør at det at læse en bog er helt uoverstigeligt, desværre. Man må komme om det og derfor har jeg for første gang lånt en lydbog.

Lydbog var for mig kun for de blinde eller et eller andet tvivlsomt “lær-tysk-på-3-dage-med-Hansi” kursus. Det er det så ikke…

Der findes et meget stort – og voksende udvalg – af lydbøger. Jeg har app’en “e-reol”, som fungerer helt fint og upåklageligt – det der irriterer mig voldsomt på startsiden er:

Mystisk med den trang til at kønsopdele litteratur…(og hvad er 1000 likes idag ? Og hvilken værdi skal jeg så tillægge likes ?)

Som sagt er en lydbog en ny oplevelse for mig. Og den skal jeg vænne mig til !

Jeg savner muligheden for hurtigt og nemt lige at kunne læse den sidste linie eller passage igen for helt at forstår den.

Jeg ved godt at man kan stoppe og spole tilbage (hedder det det når det ikke er på bånd?) men jeg synes ikke det virker for mig. Tilvænning? Sikkert

Men jeg er meget glad for at muligheden er der og at den via biblioteket er gratis. Hurra for Danmark.

Leave a Reply