Et besøg på Bakken blev til et besøg på Statens Museum for Kunst

Det er en af fordelene ved at have til årskort til Statens Museum for Kunst – planer kan nemt ændres uden det koster noget

Vi syntes vi skulle have lidt luft Lang Fredag og have antalet at køre en tur til Bakken og går en tur i Dyrehaven. På vejen gennem Københave fik jeg pludseligt mange “gode” ideer og det korte er at vi gik en tur i Østre Anlæg og gik på Statens Museum for Kunst.

Jeg har et årskort med mulighed for en gæst så jeg skulle ikke have penge op af lommen…

Jeg fatter ikke en skid

Der var mange mennesker. Virkelig mange. Om det skyldes at kunstneren Haegue Yang eller folk som vi bare gerne vil ud af lejlighederne skal jeg ikke kunne sige.

Til udstillingen har SMK igen fået fremstillet en meget fin folder man kunne læse i. Her står fx:

Double Soul handler om muligheden for at projicere sig selv over på andre væsner, liv, ting eller fænomener, hvad enten det sker via overnaturlige kræf- ter, den menneskelige fantasi, telepati, empati eller noget helt femte. Den grundlæggende tanke handler her om viljen til eller bestræbelsen på at opnå forbindelse til ’den anden’, om det så er et andet menneske, en sjæl, et dyr, naturen eller noget helt andet.”

Indrømmet: jeg forstår ikke en skid og min bull-shit detektor bimler og bamler:

“…her undersøger hun praksisser,…”, “..Hendes undersøgelser af disse begreber…”. Det er så meget intellektuelt kunst snik-snak.

Det fik mig til at huske dette citat:

“Der er en hel akademisk industri, der lever af at opfinde mening til lejligheden og finde dybde dér, hvor der ingen er. “
Ulla Holm, – 23. september 2021 i Berlingske

Jeg får lyst til at at tale om “kejserens nye klær” men jeg erkender også, at min forstand ikke rækker. Jeg taler ikke dette sprog og alle kunstarter, opfatter jeg, har et sprog men skal kunne forstå. Og sproget for samtidskunsten forstår jeg ikke – det gør det ikke dårligt; jeg forstår det bare ikke.

Til gengæld nyder jeg at blive udfordret og det bliver og blev jeg. Og jeg nyder de smukke omgivelser og i særeledeshed Henning Larsens vellykkede tilbygning.

Så et besøg er aldrig spildt.

Leave a Reply