Statens Naturhistoriske Museum

Turen på Geologisk Museum var lidt stenet…..

Statens Naturhistorisk Museum er nu et institut under Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet og er den del af park museerne. SNM er en fusion af Botanisk Have, Botanisk Museum og Centralbibliotek, Geologisk Museum og Zoologisk Museum

Jeg har besøgt Botanisk Have flere gange og da Zoologisk Museum lå tæt på min hjem som barn bleve det besøgt nogle gange når det regnede….
Jeg har aldrig været på Geologisk Museum og da alt skal prøves mindst een gang før man dør…

Nu skal man være fair: Danmark er et lille land og det kan ikke forventes at vi har et Naturhistoriske Museum som i London og det kan heller ikke forventes at Botanisk Have er ligesom KEW Gardens.
Geologisk Museum var som jeg frygtede: en masse sten i montre og små lapper med navne. Det er for mig en temmelig gammeldags måde at udstille og formidler på. Jeg har en fornemmelse af at museet primært besøges af studerende på København Universitet og skoleklasser på tur.

Stakkels elever tænker jeg. Bevares, jeg går ikke i femte klasse og der er muligt at de finder det interessant – jeg gør ikke. Det er sikkert også svært at gøre sten sexede.

De har helt sikkert allerede nu valgt at prioriterer hvad der skal vises og hvad der ikke skal vises men en lidt hårdere kuratering tænker jeg ville hjælpe på indtrykket. National Museet var vist hvordan man formidler med udstillingen “De Hvide Busser” men det er temmeligt sikkert ikke bare en spørgsmål om kreativitet men også om penge…

Frem til den 31. marts 2015 har Geologisk Museum en fotoudstilling fra Tanzania, som jeg fandt skuffende. Måske fordi jeg har set mange billeder og der er flere af mine tidligere klubkamerater i Momento, som har fotograferet væsentligt flottere.

Du finder geologisk museum her:
[google_maps id=”9085″]

Leave a Reply