jeg har overgivet mig til musik streaming

Det har taget mig lang tid til nå dertil at synes at musik streaming er en god ting

For mange ligger det lige til højrebenet det med at streame musik men det har faktisk taget mig lang tid at nå der til at jeg synes det er godt (men har stadig nogle forbehold..)
Mine forbehold går på flere ting hvor de fleste måske er emotionelle og irrationelle men for mig er det lidt vigtigt. Jeg har aldrig opfattet musik som et konsumprodukt på lige fod med vaskepulver men som en kunstart. Defor har jeg aldrig sådan hørt radio – nogle kan have en radio kørende hele dagen som baggrundsstøj/underlægning til hverdag. Jeg har altid været meget bevidst om hvad jeg lyttede til (læg mærke til “lytte til) og hvornår jeg havde lyst til at høre det.
Jeg har aldrig ejet et greatest hits album. Det synes jeg er en total uskik og helt slemt er det med de som udgiver mange greatest hvor enkelt numre er skiftet ud og coveret er nyt design der passer til tiden mainstream grafik. Jeg opfatter er LP, en CD, et album som et “værk”, som skal høres i sammenhæng. Og jeg har mange gange faldet over et overset nummer på side to som aldrig blev et hit men var et fantastisk nummer (synes jeg). Det havde jeg overset hvis jeg bare have købt en “greatest hits”.
Tidligere fandt jeg fornøjelse i at sidde med coveret fra en LP, der ofte var et smukt billede, grafik eller sågar kunstværk. Så sad jeg og læste teksterne og hvem som spillede med og hvem som havde produceret det. Nørdet ? Måske. Men jeg savner det. Når man streamer får man intet at det – måske en lille tumbnail i afspileren. Der findes også rædselsfulde covers til gode plader…
Amerikanske billboard har, i vanlig US stil lavet. en liste over de bedste 50 album covers: http://www.billboard.com/photos/6715351/best-album-covers-of-all-time
Jeg er ikke nødvendig men det er sagen underordnet – sagen er at album covers kan være kunst.
Og så er der lyden…mere nørderi, I know 🙂
Jeg kan høre forskel på om lyden kommer fra en vinylplade, en CD eller en MP3 fil. Heldigvis er de nyere formatter bedre og nu har jeg en anlæg med en god DAC (digital analog converter).
Der er to ting som gør at jeg synes streaming er en god ting for mig i dag:
1: det er supernemt ! – og med 4G telefoni kan man have musik næsten overalt

  1. Jeg kan godt lide at “maskinerne” tilbyde mig at lytte til ny musik. Der er meget nemt at gro fast i det man plejer, i den musik man hørte da man var ung. 

  2. pludselig har man adgang til en utrolig mængde musik og ikke bare de 1000 plader i reolen.

Mange har Spotify men jeg har Apple musik. Måske havde jeg også haft Spotify, hvor jeg havde være hurtigere med på vognen men nu har jeg Apple Musik fordi det er nemt. Og nemt skal al med IT være.
 

Leave a Reply