Tanken om at blive rask skræmmer mig big time

Naturligvis vil jeg gerne blive rask og fri af MS men det skræmmer mig også BIG TIME

Der kommer heldigvis nye behandlinger for MS til og dér slog det mig: tænk hvis jeg bliver rask ?

Tankerne om, hvad der kan ske som følge af sygdommen HAR jeg tænkt. Mere en en gang. Meget levende og totalt skræmmende og derfor kom det også bag på mig at tanken om at blive rask også virkede skræmmende.

Jeg fik også dårlig samvittighed. Tanken om at bliver helt rask skulle gøre mig lykkelig og ubekymret. Det gjorde det ikke….men det er selvfølgelig også kun en hypotese. Men måske om 10 år ?
Når man vi taler om rask er det vigtigt lige at definere “rask”. Og her taler vi “rask” som i at sygdommen forsvinder og jeg får det tabte tilbage. Jeg bliver mig igen.

Quick Thoughts No. 50
Quick Thoughts No. 50

Når tanken om det “rask” skræmmer mig er det pga af flere ting

Jeg har vænnet mig til tanken om at have en kronisk sygdom. Det er en del af mig og nu har jeg efter flere år opnået accept og jeg er slet ikke sikker på, at jeg magter at skulle skifte identitet igen

Jeg kan næsten ikke huske hvordan jeg havde det før så tanken om at skulle arbejde fuld tid igen virker helt overvældende på mig. Det er selvfølgelig fordi det i present state er helt umuligt. Bare tanken virker fjern. Tanken virker helt umulig og overvældende.

Nu bliver man ikke rask med et trylleslag. Jeg forestiller  at jeg skulle igennem noget, der kunne minde om et helvede med en masse risici og nye bekymringer. Det er jeg ikke sikker på jeg kan håndterer (det kan jeg sikkert godt; det er “bare” tanken der virker skræmmende)

Jeg er 100% med på at tanken om at bliver rask, som defineret ovenfor, ville have en helt anden betydening hvis jeg var virkelig hårdt ramt af sygdommen, som mange andre.

Jeg HAR set og kender mennesker, som kun kan betjene et joy stick og som kræver pleje 24 timer i døgnet alle ugens dage. Var jeg i den situation eller tættere på end jeg er nu, ville jeg måske melde mig frivilligt til whatever behandling med tanken om at jeg næppe kunne tabe noget ved det.

Men indtil videre er det hele hypotetisk.

Leave a Reply