The Revenant film anmeldelse

Sjælendt har jeg haft så store forventninger til en film som til The Revenant

Filmen har høstet store anmelderose er nomineret til en bunke Oscars for film i 2015. Fx for Bedste Film, Bedste Mandlige Hovedrolle, Bedste mandlige birolle,  Bedste Billeder (CINEMATOGRAPHY ) , Bedste COSTUME DESIGN, Bedste Instruktør, Bedste Klipning, Bedste MAKEUP AND HAIRSTYLING, Bedste PRODUCTION DESIGN, Bedste Lydspor, Bedste Lyd Mixing og Bedste Visual Effects…det er mange…

Så forventnigerne var store…og jeg blev ærlig talt skuffet…
De mange historier om hvordan og under hvilke forhold filmen er optaget gør at ens forventninger er skruet helt op. Det Er fedt at filmen er optaget sekventielt og ikke i små bidder for at bliver klippet sammen til sidst, at filmen er skudt KUN med naturlig lys og den lever fra en bison som Leonardo spiser af ER en rigtig lever etc etc.
Men det alene gør det ikke.

The Revenant
  • Skuespil
  • Lyd
  • Billede
  • Historie / Plot
3.8

Resume

Selve skuespillet i filmen er fantastisk ! Leonardo De Caprio yder, trods at han ikke har replikker i store del af filmen, en virkelig god og troværdig præstation. Og det gør folkene omkring ham også !
Selve musikken spiller ikke den store rolle i filmen men lyden udnytter surround formatet virkelig godt. Lyden fra nogle skov scener sidder i skabet.
Omkring billed siden er der nogle smukke billeder men scenerne er ikke helt som forfinerede som i Hateful 8 af Q. Tarantino.
Fx da hovedpersoner bliver angrebet af en brunbjøn og efterfølgende ligge stærkt såret tilbage er kameraet helt nede i øjenhøjde og Leonardos ånde dugger linses og hans tunge åndedrag vibrerer i højttalerne. Klasse !
Selve historien finder jeg lidt svag. Sikkert også fordi jeg ikke er ekspert i at tolke metafoer:
“Natur og kultur sættes op imod hinanden, som et gennemgående tema i filmen. De kristnes Gud – eller civilisationen, om man vil – har ingen kraft i denne vildmark, hvilket Iñárritu viser med sin vanlige noget tunge symbolik, som da han i en drømmescene lader Glass møde sin søn i en udbrændt kirke.”
Kilde: b.dk
Tungnem vil nogle måske sige men scene fra den udbrændte kirke forstod jeg ikke og syntes at det var lidt malplaceret. But what do I know ?

Leave a Reply