til koncert med Jeff Lynne´s ELO

første gang for mig i Royal Arena var virkelig en tur i tidsmaskinen

I 1979 udgav Electric Light Orchestra  (ELO) LPén “Dicovery” og den blev spillet voldsom meget af min storebror på vore båndoptager (yes, det var kassettebånd !), hvilket nok er en af de få gange han har udvist musiksmag…:-)

Du husker måske ikke ELO men de var store ! Mere end 50millioner solgte Lpér,  tyve sange på Top 20 for singler i England og 15 sange på amerikanske Bilboard Hot 100 og naturligvis en plads i Rock and Roll Hall of Fame.

Lang historie kort gik ELO i opløsning og Jeff Lynne forsatte bla. som en del af de meget populære Travelling Wilburys, en supergruppe bestående af George Harrison, Tom Pettym, Roy Orbison, Bob Dyland og altså Jeff Lynne.

Altsammen historie…en ven spurgte om jeg ville med Royal Arena for et se/gøre Jeff Lynne´s ELO sagde jeg straks ja. ELO har lavet mange gode sange !

Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente. Lynne selv er 71 år, musikken som jeg synes er god er fra slut 70érne, start 80érne – så hvad kan man forvente ?

Til min ven sagde jeg på et tidspunkt: “Det her kan Thomas Treo ikke lide…”. Men den fik 4 ud af 6 stjerne på Ekstra Bladet og 5 ud af 6 på Gaffa

Dét kan jeg ikke give koncerten…se nedenfor. Men jeg er glad for at have været der, set og hørt det.

Jeff Lynne´s ELO i Royal Arena

det synes jeg

Jeg frygtede lidt at de måske ikke kunne spille sangene live. Det var en helt uberettiget frygt og jeg burde have vist bedre når det er Jeff Lynne vi taler om !
Det meget store orkester spillede godt og sangene blev fremfør til UG med kryds og slange.
Jeg kunne ikke lide, at der skulle sniges en sang (Handle With Care) fra Travelling Wilburys ind. Kan ikke lide det og jeg kom for at høre ELO. Heldigvis kun en sang…
Fra vores plads fremstod den visuelle del på bagvæggen frygtelig gammeldags. Det for god kritik hos Gaffa og Ekstra Bladet, men i min optik virkede det, som om at de havde fundet en gammel CD-rom med billeder fra rummet. En CD der fulgte med bladet Illustreret Videnskab for 1982….
Jeg opfattede sætlisten som meget rodet. Sat sammen af numre fra forskellige tidsperioder. fx har “Roll Over Beethoven” med “Shine a Little Love” at gøre.
Jeg savnede klart numre som “Confusion”, “The Diary of Horace Wimp” og “Last Train to London” – men han valgte som han valgte og derfor fremstor det, for mig, som en lidt rodet affære. Som var det et testamente over en lang karriere for Lynne.

Leave a Reply