Tilbage til B.93 og Østerbro Stadion

B.93 er min fars, min brors og min fodboldklub i barndommen

Som alle raske drenge har jeg også spillet fodbold. Mest på gaden sammmen med de andre børn men har også gået kortvarigt til fodbold i klub. Naturligvis i B.93 hvor min far spillede i 1930ér, min bror i 1960ér og jeg i 1970érne…

Jeg husker min første kamp (altså som tilskuer) på Østerbro Stadion. Det var mod AB og vi, altså B.93, vandt med 5-1. Min far og jeg sad på lægterne lige ud for Idrætshuset. Det var første og eneste gang min far tog mig til fodbold. Vi taler i begyndelse af ´70 for jeg mener at det var inden den store profil Jens Kolding kom til Roda i Holland.

Ellers var det nok mere i tennis afdelingen jeg kom i slutningen af årtiet med glam og disco. Når man var medlem af klubben gav det gratis adgang på Østerbro Stadion til alle hjemmekampe – så jeg har set del dér.

Fodbold er andet end bare fodbold

Min interesse for at komme på stadion og se foldbold blev vakt igen for et på år siden i Berlin. På Olympia Stadion – fantastisk stadion – i en kamp mellem Hertha Berlin og Hannover 96. Fodbolden var ikke noget særligt. Men stemningen !

Siden har vi været til Euro League kamp i Parken men ellers er vi ikke kommet afsted. Jeg så lidt efter billetter til en FCK kamp men de kan nemt koster 300 kroner og da vi er en familie på fire bliver det jo 1200 kroner plus alt det løse, som jo er en del af det. Og så lider min hustru af højdeskræk og det gør det lidt vanskeligt i Parken.

Derfor havde jeg fundet en 2. divisionskamp – B.93 mod Middelfart – hvor billeterne kun koster 70 kr. Selve fodbolden var jo ikke hverken FCK eller Liverpool niveau. Men vi hyggede med øl/sodavand og B.93 pølser. Og vi fik fire mål !

Og for mig var det jo virkelig en tur af Mindernes Alle ! Mine børn griner af mig når jeg fortæller. Bla. om Jens Kolding, som en årgang var træner for os knægte eller da jeg så Dirch Passer på tennisanlægget et par uger før hans død i 1980.

Jo, det er mange minder og det var sjovt at komme tilbage og bemærke alle forandringerne. Fx tilhører det klubhus, hvor jeg har drukket mange sodavand og spillet meget på flipper, nu boldklubben Skjold.

At være til en 2. divisionskamp på Østerbro Stadion er IKKE som at se FCK i parken. Det er, helt naturlig, på et andet niveau.. Helt roligt. Mange frivillige. som yder en indsats. Men også lidt spøjst at stadionspeakeren efterlyser en, som kunne køre Abdullah Iqbal på skadesstuen efter et sammenstød med en Middelfart spiller.

Old school fodboldtrøje

Jeg har stadig min første fodboldtrøje. Den er i ren bomuld – den er IKKE svedtransporterende! –  og logoet er syet på. Det hele skulle købes i Stadion Sport ved Østerbro Svømmehal. Der, hvor man kunne købe sig til både et brusebad og et karbad foruden selv svømmehallen. Vi havde ikke bad hjemme så et karbad var vild luksus !

Trøjen er snart 50 år gammel og den har flyttet med mig i alle årene.

Leave a Reply