to ord, der gør en forskel for dig

Kan to ord gøre en forskel ? Det kan du tro de kan !

Generelt betyder det noget hvad vi kalder ting og hvilke ord vi bruger. Det er også derfor du skal tale pænt til og om dig selv, som jeg skrev for et stykke tid siden.
De to ord du skal bruge, som gør en forskel for dig (og dine omgivelser) er:

Jeg elsker….

Jeg er opvokset med at man ikke måtte sige “jeg elsker” om noget der ikke kunne elske tilbage. Og det er sikkert på alle måder rigtigt og det skal heller ikke blive til et amerikansk “I LOVE YOU”. Sådan en tom frase du slynger ud til højre og venstre. Slet ikke.
Ord som “jeg holder meget af”, “jeg sætter stor pris på”, “jeg kan godt lide” får jo slet ikke endofinerne igang ! Det er simpelt ikke godt nok og alt for underspillet jysk. Lige her kræves lidt Københavner….
Og hvad er det så du skal gøre ?
Du skal sige “Jeg elsker….” til de mennesker du elsker og de ting du elsker.
Du tænker måske “det lyder sgu for alternativt”,  “HVORFOR !?” eller nu har Hr. Wessmann igen spist dårlige østers.
Grunden til at du skal sige “jeg elsker…” er simpel: det får dig til at sætte pris på det og det giver en varm, dejlig følelse – en følelse der sikkert vil sprede sig til dine omgivelser.
Prøv dette eksperiment:

Prøv at sige “jeg elsker…” om de mennesker og ting du elsker og læg mærke til følelsen.
Prøv nu at sige “jeg hader…” – hos mig spreder der sig straks en sort sky

Ord har også associationsmagt indbygget. Hvis jeg fx tænker “jeg elsker kakao og boller” får jeg en varm følelser og tænker på en tur i skoven, det begyndte øse ned, vi blev våde, kom hjem og fik kakao og boller. Mere rart og idyllisk kan det ikke blive !
Det er vist en udtryk for “positive thinking” og andet lignede som der er skrevet om talt meget om. Jeg har ikke læst fx NLP så det er bare min egen two-cent lommefilosofi.

PS: det virker ikke på alt. Fx får du mig aldrig til at sige “jeg elsker min MS” – for den hader jeg sgu

Leave a Reply