tur til Louisiana i Humlebæk igen

Jeg har igen været på Louisiana, hvor man altid kan nyde udsigten, hvis kunsten bliver for meget

Jeg havde egentligt tænkt at jeg ikke skulle på Louisiana i dette forår for de viser “Åbn min lysning” af Pipilotti Rist men man skal jo udfordre sig selv. Jeg tænkte at det ikke var noget for mig – og jeg havde ret !

Til tider mærker jeg min manglede akademiske uddannelse for jeg forstår det bare ikke. Jeg forstår ikke samtidskunst og jeg forstår slet ikke videoinstallationer. Jeg siger ikke det er dårligt – jeg siger, at jeg ikke forstår det.

Tidligere har jeg brudt min hjerne for at forstå det og været skamfuld fordi jeg ikke gjorde. Nu prøver jeg primært på at få en god oplevelse og pisker ikke mig selv. Når det er sagt prøver jeg at sætte mig ind i hvad jeg har foran mig. men jeg vil ikke mere føle mig underlegen fordi jeg ikke forstå det.


Noget af udstillingen er meget instagram venlig. Som Yayoi Kusamas – “Gleaming Lights of the Souls” er det.

Udstillingen – som du kan læse mere om her – har modtaget meget pæne anmeldelser:

Noget af det forstår jeg godt. Andet forstår jeg ikke. “Orgastisk hengivelse” ?

Heldigvis har de også udstillingen “what are you looking at ?” hvor der bla. vises værker af Hitoshi Sugimoto, Richard Avedon, Cindy Sherman og andre. Dér føler jeg mig mere hjemme.

Heldigvis er der plads til begge dele. Også til en udstilling med værker af Dea Trier Mørch (som heller ikke vækker min begejstring )

Leave a Reply