Udstillingen IWAN BAAN: 52 UGER, 52 BYER på DAC er et besøg værd

Så fik jeg besøgt DAC, som viser en udstilling med billeder af Iwan Baan

Som jeg har skrevet tidligere er jeg interesseret i arkitektur og i Dansk Arkitektur Center på Christianshavn er der god mulighed for at se og oplever forskellige aspekter af arkitektur. DAC er også aktive med fx ture i Købehavn, Instawalks til lands og søs samt arkitekturrejser til fx Venedig og New York
Og nu til udstillingen….

Den hollandske arkitekturfotograf Iwan Baan er en af samtidens mest anerkendte arkitekturfotografer. Stjernearkitekter, såsom Rem Koolhaas, Herzog & de Meuron, Toyo Ito, Zaha Hadid og Sanaá, har alle brugt Iwan Baan som primær fotograf. Som ingen anden fotograf, har Iwan Baan (født 1975) påvirket vores nuværende opfattelse af meget varierede globale habitater.
Kilde: DAC

Her viser han ikke traditionelle arkitekturfotografier men det handler meget om historien, arkitekturen og mennesket. I næste alle de viste billeder er der mennersker med – jeg fornemmer at mennesket er det som betyder mest for ham.
Billederne her er måske er de store kunstværker i sig selv men det fungerer virkelig godt som en fortælling. Billeder viser og understrege de ledsagende tekster. Tekster du bør læse for at give den fulde oplevelse. Det ER gode billeder, som fortæller historien.
Her er et par billeder fra udstillingen. Jeg har valgt at lave de fleste i s/h – men der er i i farver, som to billeder også viser

I september 2013 gav Iwan Baan et foredrag på TED.com med mange af billederne fra udstillingen. Den varer ca 17 minutter (den vises også i DAC) og er  værd at se. Noget af den han fortæller er jo helt vildt – specielt synes jeg fortællingen fra Caracas, Venezuela er vild !

DAC ligger på Christianshavn, som også er et besøg…så hav lidt ekstra tid og gå en tur..

Leave a Reply