på UFM2016 hørte jeg om nye spændende ting

UFM2016 – Ungdommens Folkemøde 2016 – er for de unge men jeg havde sneget mig med

I år blev folkemødet afholdt i Søndermarken på Frederiksberg, og altså tæt på min bopæl, og da jeg har fået nyt objektiv var der en god anledning til at tage derop. Jeg tog lidt billeder men det skal dette ikke handle om det men om det nye jeg lærte
Der var et telt med en skilt:

Menneskebiblioteket

Lån et menneske

Det studsede jeg over – hvad mente de med det ? Heldigvis kom der i samme øjeblik en lille gruppe som spurgte ind til det. Og jeg var med på en lytter….
Konceptet er helt geneialt ! Pt. stiller ca 80 mennesker sig til rådighed for at du og jeg kan få svar på alle de spørgsmål vi måtte have. Det kunne være til en anorektiker, en alkoholiker, en masochist – alle mulige mennesker hvor jeg må sige at jeg har hørt om dem/det, har læst om dem/det men mange af de mennesker har jeg aldrig mødt. Eller måske har jeg mødt dem men aldrig talt med dem og måske slet ikke om DET.

Det er måske det mest fordomsnedbrydende initiativ jeg har set til dato. Læs mere på menneskebiblioteket.dk
På en scene “optrådte” tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og talte om Headspace:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billedet er er taget direkte ud af kameraet – ingen redigering udover konvertering til jpg i kameraet.

Jeg var ikke særlig enig med ham da han var statsminister men jeg tager hatten af for det engagement han i ligger i fx foreningen SIND og Det Sociale Netværk (hvor HEADSPACE hører til) . Han nævnte nogle tal omkring Headspace og det er fantastisk at der er tale om 400 frivillige. Antallet af unge med psykiske problemer er chokerende og deprimerende stort.

Kan vi ikke gøre det lidt bedre ?!

Leave a Reply