jeg gider ikke tale om vejret i Danmark

Vejret er mange menneskers yndlingsemne og måske Danmarks nationalsport ?

Klart er jeg er glad for Danmark og dets mange gode og muligheder. Fx lægehjælp til alle, mulighed for udddannelse for alle. Vores demokrati og ytringsfrihed og en masse andet, som jeg virkelig sætter pris på.
Til tider irriterer det mig at Danmark ikke er større. Jeg ved godt, at størrelsen ikke betyder noget men så alligvel. Jeg føler ikke altid at vi har den selvtillid som nation eller som enkeltpersoner det at være en del af en stor nation giver. Diversiteten er både indenfor butiksliv og kultur heller ikke altid den største. Fx har de i London en butik kun med knapper ! Med knapper ?!
Vejret i Danmark er et kapitel for sig. Jeg begriber ikke, at vejrudsigter skal fylde så fandens meget i TVét og forstår heller ikke de laaange samtaler nogle har om det – jeg er med på at tale om vejret er en social omgangsform men jeg gider ikke tale om det. Jeg kan jo ikke gøre noget ved det andet end at søge ly under sydlige himmelstrøg. Derfor beklager jeg mig også meget sjældent over det. Det sker. Men sjældent. Ikke fordi der ikke er noget at klage over. For det er der; men til hvilken nytte ?
Jo, jeg kunne godt tænkte mig et andet vejr. Ikke for at blive solbrun men en godt klima har betydning for hvordan vi lever og bor. Udelivet, maden, tøjet, den sociale omgangstone, arkitekturen – det påvirkes helt naturligt af klimaet.
Min forældre var begejstret for de danske årstider. Bevares en vinterdag kan være smuk og en efterårsdag ved Vesterhavet er heller ikke dårligt. Der er bare for få af dem og jeg bor ikke ved Vesterhavet…
Jeg har været ved Vesterhavet i sommeren 2017. Smukt, dejligt og blæsende 🙂
 


GemGem
GemGem

Leave a Reply