Jeg laver aldrig video…

Video, levende billeder, er “the shit” nu men jeg er ikke tændt på det..

Youtube er megapopulært og har overtaget noget af markedet fra traditionel flow-TV (og streaming en anden del) og mange hjemmesider vil gerne have video på deres hjemmeside. Det opfatter vist som mere levende…og det er del vel også. Ikke interaktivt, men levende.
Jeg er ikke så hooked på det af flere grunde. Ikke at jeg ikke ser Youtube videoer før det gør jeg. Det er som oftets foto tutorials. Altså der hvor man gang lære noget eller musik videoer og koncertoptagelser.
Det er der flere grunde til…

Videoer med mig selv eller familie

Jeg har ikke taget video af mine børn som små. Jeg opfattede at nogle gik rundt med en deres VHS kamera for øjet hele tiden istedet for at være til stede – men det er bare. Jeg fotograferede heller ikke i de år…
Når det kommer til mig selv er jeg ikke begejstret for at se og høre mig selv. Derfor har jeg sagt pænt nej tak til at få lavet en præsentationsvideo af mig selv til et et website jeg skriver for. Da jeg lavede podcasten Nielsen & Wessmann skulle jeg vænne mig til at høre min egen stemme. Jeg høre den dagligt kan du sige men at høre ens stemme udefra er noget helt andet. 
 

At lave video selv

 Det er en disciplin jeg har undveget. Faktisk har jeg anskaffet mig et DSLR-kamera som jeg ikke lave video, hvilket er meget usædvanlig i dag.
Det er med fuldt overlæg jeg bruger ordet “disciplin”. Det er noget helt, helt andet end still fotografi.
Det kræver noget andet udstyr og en masse tid. Du skal have en masse optagelser for at lave bare 5 minutters interessant video og så skal du bruger en hulens masse tid bag en computer: det skal klippes, det skal colourgrades og der skal lægges lyd på. Lyden bliver optaget separat fra billedesiden og skal så synkroniseres bagefter. ..
 

Men jeg kan godt se fascinationen

Video er et stærkt, selvstændigt medie med mange fantastiske muligheder så jeg har INTET imod video. Jeg har bare ikke lyst til at give mig i kast med det selv
Og så alligevel…det er jo meget sjovt lige at skyde lidt med sin iPhone, lægge et filter på og tilføje lidt musik. Men jeg tvivler på at jeg nogeniden for lave mere end 15 sekunders klip…

Leave a Reply