YOUTH

Filmen “Youth” med bla. Michael Caine og Harvey Keitel er klart værd at se !

Sidste år ved nytårstid aftale jeg med mig selv at jeg skulle komme mere i biografen og det har jeg holdt med en del besøg i Grand Teatret og har fx set “Min lejlighed i Paris” – og nu med “Youth
Youth” fik glimrende anmeldelser og uden at læse dem bestilte jeg billetter – og det har jeg ikke fortrudt.

Youth er en af den slags film, hvor intet er entydigt. Ingen har ret, men noget har alligevel ret. Sanseligheden, kroppen, seksualiteten, passionen. Måske.
Kilde: Information

Filmen bød på gode skuespilpræstationer, ikke bare af Michael Caine og Harvey Keitel men også af Rachel Weisz samt scener med Jane Fonda og Diego Armado Maradona ! Sidstnævnte viste, at hans sparketeknik stadig er god trods lidt overvægt på flyet…

Filmen byder på både drama og komedie – jeg synes at scenen med Jane Fonda, som har en klar indflydelse på filmens videre forløb (et selvmord) måske ikke rigtigt passede ind. Hverken i tema, dialog eller i billeder, som generelt er flotte. Jeg, som ivrig fotograf, sad ofte og tænkte “bare jeg have lavet det billede!

Med det ødelægger nu ikke indtrykket af en god film og som slutter af med et meget smukt stykke musik med smuk sang af Sumi Jo.

Du kan læse mere om filmen, se flere billeder og video hos filmselskabet Fox Searchlight
(billedet i toppen er © Fox Searchlight)

  • Musik
  • Dialog
  • Billeder
  • "Youth" filmen som helhed
  • Dagmar biograf
4.2

Resume

Jeg synes, det var en pragtfuld film, der kommer omkring temaer som fortid, fremtid og venskab.
Filmen har god dialog og blev afviklet rigtigt og i det rigtige tempo. Og så er der mange gode billeder i filmen – sine steder kunne man næste tro, at kameramanden også var still fotograf.
Selve lokationen fik mig til at tænke på “Troldbjerget” af Thomas Mann for også dette kurhotel i bjergene har nogle interessante gæster og personaler…
Da jeg kom ud af biograf opfattede jeg at min hjerte rytme var sænket med 10 slag i minutter. Jeg sank ned og faldt til ro i de flotte billeder, den interessant dialog og temaer.
Jeg har faktisk ikke være i Dagmar før. Som ung synes jeg kun de viste uinteresseante franske film, der var for avanceret til mig (tænke jeg). Vi var i salg 4 og den del var bedre end Grand Teatrets sale. Til gengæld kunne jeg godt undvære duften af popcorn søndag kl. 11 og slik-landet og de dårligt-smagende sodavand automater.

Leave a Reply